Sosyal Medya

Güncel

"ABD’yi de ele geçirecekler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülen örgütüyle ilgili olarak Washington'ı uyardı, "ABD’yi de ele geçirecekler ha, öyle diyorlar. Bunu da oraya yerleşmek suretiyle, işte bak, oradan işi yönetiyorlar" dedi.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, TOBB BaÅŸkanları'nın BeÅŸtepe'de ağırladı. 

ErdoÄŸan'ın gündeminde 15 Temmuz'daki darbe giriÅŸimi vardı. 

CumhurbaÅŸkanı'nın konuÅŸmasından satır baÅŸlıkları şöyle: 

- Bu giriÅŸimde bulunan ihanet ÅŸebekesinin millet, bayrak, devlet diye derdi yok. Ã–rgütlendikleri 160 ülkenin tamamını da güya vatan kabul ediyorlar. Eninde sonunda oraları da ele geçireceklerini söyleyecek kadar bu konuda öz güven sergilemeye çalışıyorlar. Amerika'yı da ele geçirecekler. Öyle diyorlar. Ve bunu da oraya yerleÅŸmek suretiyle, 'iÅŸte bak oradan bu iÅŸi yönetiyoruz', hava bu. Bu bakımdan sadece itikadi olarak deÄŸil, milli olarak da sapkın bir örgütle karşı karşıyayız.

-15 Temmuz’da çok ÅŸehit ve yaralı verdik ama en büyük kazanım, milletin tüm kurumlarıyla bu ihanet ÅŸebekesinin gerçek yüzünü görmesi olmuÅŸtur.

Milletimiz 15 Temmuz'da sadece bu terör örgütüne deÄŸil aynı zamanda benzer niyetlere sahip, benzer yöntemlere baÅŸvurmak isteyen herkese mesajını açık ve net bir ÅŸekilde vermiÅŸtir. Ne demiÅŸtir milletimiz; 'bizim bu ülkeden baÅŸka vatanımız yoktur ve bu ülkemizi de bu sapıklara bırakmayacağız' demiÅŸtir.  Bu ülkemizi de bu sapıklara bırakmayacağız demiÅŸtir. Bizim bu ülkeden baÅŸka gidecek yerimiz yoktur demiÅŸtir milletimiz. O gece köken, meÅŸrep, parti farkı gözetmeksizin, bizim kardeÅŸliÄŸimizden baÅŸka güvenecek dalımız yok demiÅŸtir

'O kadar kafası çalışmaz'

-Bunlar Allah'ı istismar ederek milleti aldattılar, ilmi istismar ederek milleti aldattılar ve milleti 'himmet' diyerek soydular soğana çevirdiler. Şimdi her şey meydana çıkıyor, daha çok şeyler çıkacak. Daha noktayı koymuş değiliz, bu bir virgüldür, daha devam ediyoruz. Rehavet yok, gevşemek yok, kararlı bir şekilde bu süreci devam ettirmek durumundayız.

Şu anda yakalananlar, buz dağının görünen yüzü. Diğerleriyle ilgili çalışmalar sürüyor. Şüphesiz bu örgütün bir de iş dünyası ayağı var. En güçlü oldukları yer belki de orası. Çünkü kuraldır, finansı olmayan hiçbir proje başarıya ulaşamaz. Bu eli kanlı örgütün iş dünyası içindeki tüm bağlantılarını, tüm düzenini, tüm akarlarını tamamen kesmekte kararlıyız.

FETÖ'ye aktarılan her kuruş, bu millete sıkılmak üzere namluya sürülmüş bir mermidir. Millete kurşun sıkanı nasıl affetmiyorsak o kurşunu finanse edeni de affetmeyeceğiz.

- O Pensilvanya'daki üst akıl deÄŸil ha. O kadar kafası çalışmaz. Ãœst akıl baÅŸka. Bu adamlar fasıktır. Yüce dinimizi sadece istismar etmekle kalmamış, kendi çıkarlarına göre tahrif etmeye kalkışmışlardır. 

- YaÅŸannlardan hala utanmayıp halkı tehdit ediyorlar. Åžimdi de ne diyorlar, '14 AÄŸustos'u bekleyin' diyorlar. Biz namert deÄŸiliz, mertiz mert. Biz seferle emrolunduk, zaferle deÄŸil. Zafer hakimler hakimi olan Allah'a aittir. Alçaklık bir karakter meselesidir, zaman ve mkean sınırı taşımaz. Attıkları her adım, içinde bulundukları foseptik çukurunda biraz daha aÅŸağı çekiyor. Milletimiz onların boylarının ölçüsünü aldı. Ölçtük. Kaderin üstündeki kader onlar için hükmünü verdi. Biz önlemlerimizi almaya mutlaka devam edeceÄŸiz. 

Çıkıyorlar sıkılmadan, utanmadan, güya önünde de bakıyorsun bir kariyeri var, 'O bize şah damarından daha yakın' diyor. Kim için diyor? Pensilvanya'daki için. Be dangalak, be şarlatan, Allah ayetinde ne buyuruyor, 'Ben size şah damarınızdan daha yakınım' diyor. Bize şah damarından yakın olan Rabbimizdir, başka kimse yok. Bu bir şirktir, bu bir küfürdür. Niye? Çünkü Pensilvanya'yı tanrılaştırıyorsun.

- Åžimdi artık dünyayı dolaÅŸma zamanı. Daha çok koÅŸacağız. Ekonomimiz bu dalgalanma sonrası yolunda ilerlemeye devam ediyor. Hükümetimiz gerekli tedbirleri alarak, piyasanın likitide ihtiyacını karşılayacak adımları attı, süreci baÅŸarılı yönetti. Ekonomide yapısal reformlar kesintisiz sürecektir.

-Hangi banka kendi öz sermayesi ile çalışıyor ya? Hepsi milletin parası. ABD’de, Avrupa’da 1-2 ile çalışıyorlar. Bize ne oluyor arkadaÅŸ? Komisyonla 15-16’ya gidiyor. Olmaz yahu bu zulümdür.
Şu anda yoğun konut satışımız var diyorlar. Demek ki biraz düşürünce o kendinden bazı indirimler yaptı, o indirimle hemen konut satışları patladı. İnanıyorum ki artış devam edecektir. Bu bir defa inşaat sektörünü tetikleyecektir.
-Biliyorsunuz bizim baÅŸbakanlığım döneminden baÅŸlattığımız ÅŸehirlerin yeniden planlanması konusunda atılan adımları süratlendirmemiz gerekiyor. Ortalama 300 sektörü ilgilendiriyor. Hepsinde hareketlenme olacak. Öyleyse bu konuda tabii sayın baÅŸkan ve ekibi o sektörlerin stk’ları ile görüşmeleri hızlandırıp, baÅŸta devlet bankaları olmak üzere inÅŸallah bu adımları atmış olacağız.Bürokrasiinin azaltılması, süreçlerin basitleÅŸtirilmesi gibi. Bu devletin tüm hizmetleri sadece milletimizin hizmetinde olacak.Bu noktada özellikle sizlerin de gereken çabayı göstereceÄŸinize, ekonomimizi daha da güçlendirecek adımlar atacağınıza yürekten inanıyorum.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.